Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Tipka.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina Tipka.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo DEPTA, Dejan Prasl s.p., v nadaljevanju ponudnik.

Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Tipka.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Dostopnost informacij ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja;kontaktne naslove; bistvene značilnosti blaga oziroma storitev; dostopnost izdelkov; pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve; vse cene jasno in nedvoumno določene; način plačila in dostave; časovno veljavnost ponudbe; rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Načini plačila

Kupec lahko plača blago:

 • ob prevzemu blaga z odkupnino + znesek provizije poštne nakaznice
 • plačilo po predračunu
 • Paypal

Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne in veljajo samo ob naročilu preko interneta. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride so spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti. Slike so lahko samo simbolične.

Postopek nakupa

1. Naročilo sprejeto

 • Po oddani zahtevi uporabnik dobi preko spletne strani obvestilo, da je zahtevek oddan v procesiranje, hkrati pa dobi elektronsko sporočilo, da je bilo njegovo naročilo v spletni trgovini Tipka.si sprejeto

Uporabnik lahko spremlja postopke oziroma status obravnave naročila.

Statusi: Prejeto I Obdelava I Potrjeno I Zaključeno I Preklicano

Uporabnik lahko v času ene ure od oddaje spletnega naročilo, le-to prekliče po telefonu na številko +386 (70) 597-028.

2. Blago odposlano

 • Ob vsaki dobavi (lahko jih je več) dobi uporabnik elektronsko sporočilo, kaj je bilo odposlano in kaj ga še čaka v trgovini.

3. Nakup zaključen

 • Ob zadnji dobavi dobi uporabnik elektronsko sporočilo o zaključenem nakupu v spletni trgovini Tipka. Naročilo pridobi status, zaključeno.

Pravica do odstopa nakupa, vračilo blaga

Naročenih izdelkov ni možno vrniti, saj zaradi svoje narave (notne zbirke, CD) niso primerni za vračilo.

Dostava, varnost, pravica do zasebnosti, odveza odgovornosti

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Dostavo za Tipka.si e-trgovino opravlja Pošta Slovenije.
Varnost
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Pravica do zasebnosti
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani Tipka.si , bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

Odveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci.

Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Za tipkarske napake ne odgovarjamo.
Pritožbe in spori Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti tipka33@gmail.com ali po klasični pošti na naslov:

DEPTA, Dejan Prasl s.p.
Cankova 36b
9261 Cankova

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Splošni pogoji, odgovornost in avtorske pravice

Kupec z oddajo naročila (internet, SMS, telefon, naročilnica) sprejema splošne pogoje poslovanja.

Razprodani izdelki
V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo pravočasno poslati, ker je pošla zaloga, zato vas prosimo za razumevanje. Izdelek bomo dobavili v najkrajšem možnem času.

Dobava
Naročeno blago ostane do poravnave celotne kupnine v lasti Zavoda Tipka Cankova.

Cene

Vse cene v katalugu so informativne, izražene v €.
Ponudba na spletu velja za objavljene izdelke.

Stroški izterjave
Razen že omenjenih stroškov za zamudo plačila Vam zaračunamo tudi ostale stroške. Sem sodijo dodatni stroški, ki so nastali v podjetju za izterjavo, in stroški odvetnika.

 

PLAČILO:

 • Po povzetju
  Poštnemu uslužbencu ali dostavljavcu ob prevzemu paketa izročite gotovino in pošta bo s položnico za Vas opravila plačilo. Pošti Slovenije plačate provizijo za plačilo s posebno položnico po veljavnem ceniku.
 • Preplačilo
  Po oddaji naročila prejmete predračun s podatki za plačilo. Ko prejmemo vaše plačilo, pošljemo naročene izdelke. V tem primeru je poštnina bistveno cenejša – od 0,90 EUR dalje.
 • Naročilo za šole/javne zavode
  Naročilo za šole/javen zavode se odpremi takoj po oddaji naročila. Istočasno se pošlje e-račun. Rok plačila e-računa je običajno 30 dni.

 

DOSTAVA IZDELKOV:

 • Dostava naročenih izdelkov
  Vso blago, ki je na zalogi, odpošljemo v roku 1 do 2 delovnih dni. V kolikor je čas dostave daljši, vas o tem obvestimo preko emaila.

STROŠKI DOSTAVE:
Stroški dostave so odvisni od načina plačila (po povzetju ali predplačilo) ter od količine naročenih izdelkov. Strošek dostave je vedno jasno označen v vaši košarici ob nakupu.

DOBAVNI ROKI:
Večino artiklov je na zalogi in so dobavljivi takoj. Za artikle po naročilu pa je rok dobave po dogovoru s kupcem ali največ 15 dni.

PODATKI O SKLENJENIH POGODBAH:
Podatki o sklenjenih pogodbah / opravljenih naročilih so shranjeni v sistemu spletne trgovine. En izvod te pogodbe pa bo kupec prejel ob dobavi blaga (pisna oblika).

 

Zaupnost osebnih podatkov
Podatke o kupcih, ki jih pridobimo na spletnem mestu skrbno varujemo. Zagotavljamo, da bomo zbrane podatke uporabljali izključno za izvedbo nakupov in izboljšanje delovanja spletnega mesta. Nikakor jih ne bomo posredovali ali prodali tretjim osebam.

TELEFONSKA PODPORA
Za informacije v zvezi z vašim naročilom in njegovo dostavo nas lahko pokličete tudi na telefonsko številko (071) 319-122.

Vsebine, objavljene na spletnih straneh www.tipka.si, so last DEPTA, Dejan Prasl s.p., Cankova in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati.

Poslovni sistem DEPTA, Dejan Prasl s.p. ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Niti DEPTA, Dejan Prasl s.p. Cankova, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Prav tako si DEPTA, Dejan Prasl s.p. pridržuje pravico do sprememb vsebin.